Elektrik Haberleri

2016 Elektrik Zammı Belli Oldu!

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu(EPDK), 2016 yılında elektriğe yapılacak zam oranını açıkladı. Yetkililer 2016 yılında elektriğe yüzde 6.8 oranında zam yapılacağını ve zamlı fiyatların 1 Ocak 2016’dan itibaren faturalara yansıtılacağını söyledi. Zammın gerekçesi olarak; elektrik dağıtım şirketlerinin zorunlu yatırım ve işletme giderleri, enerji maliyetlerindeki artış ve iletim yatırım ihtiyacı gösterildi.

2016-elektrik-zammi

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu(EPDK) yetkilileri, 2016 yılı itibariyle elektrik satış fiyatlarında yüzde 6.8 oranında artışa gidileceği bilgisini verdi. Elektrik zammı hakkında bilgi veren yetkililer, yatırım ve işletme gideri bütçelerinin onaylandığını söylerken; vatandaşlara daha kaliteli hizmet sunacaklarını açıkladı. Özellikle yeni yatırımlarla elektrik kesintilerinin en aza indirmenin büyük önem taşıdığını söyleyen EPDK yetkilileri; bütün elektrik şebekesinden ve sayaçlarından elektrik dağıtım şirketlerinin sorumlu olduğunu hatırlattı ve şebekelerdeki arıza ve sorunların hiçbir ücret alınmadan çözüleceğini söyledi.

Elektrikte Yüzde 250 Zam Haberlerine Cevap

Son günlerde bazı televizyon kanallarının haber programlarında ve gazetelerde yer alan elektriğe gizli %250 zam haberlerini Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu(EPDK) sert bir dille yalanladı.

EPDK; elektriğe %250 zam yapıldığı haberlerini kurumu yıpratmak için baştan aşağı yalan ifadelerle dolu olduğunu ve maksatlı yapıldığını, elektriğe yönelik herhangi bir gizli zammın söz konusu olmadığını söyledi. EPDK ayrıca; dağıtım bedeli adı altında herhangi bir verginin alınmadığını, tüm ülkede tek bir tarifenin kullanıldığını sözlerine ekledi.

EPDK yetkilileri geçmiş dönemlerle yeni dönemin faturalarının karşılaştırmanın yanlış olacağını söyledi. Çünkü daha önceki dönemde dağıtım bedeli, iletim bedeli ve sayaç okuma bedeli gibi ayrı ayrı belirlenen bedeller yeni dönemde dağıtım bedeli başlığı altında birleşmiştir, denildi.

EPDK yetkilileri,  gerçek ile uzaktan yakından ilgisi bulunmayan bu tip maksatlı haberlere vatandaşların itibar etmemesi konusunda vatandaşları uyardı.

Mesut Taşkın

Elektrik Mühendisi Mesut Taşkın, Yıldız Teknik Üniversitesi Elektrik Mühendisliği bölümü mezun olup, sektörde özel şirketlerde 3 yılı aşkın deneyimiyle Scada Mühendisi, Otomasyon Mühendisi, Bakım Mühendisi olarak çalışmış/çalışmaktadır ve danışmanlık vermektedir.

İlgili Makaleler

3 Yorum

  1. Bana göre zam mantıklı. Çok daha kaliteli ve konforlu bir hayat için bedelini de ödememiz lazım tabi ki.

  2. Tamam zam yapsınlar da yıl içinde tekrar yapıyorlar işin cıvığı çıkıyor bizden alınan vergiler yıllık maaşımıza verdikleri zamdan fazla olsa yine kârlıyız

  3. NE MANTIĞI KARDEŞİM. BENİM ELEKTRİĞİM HALA KESİLİYOR. VE BEN BİR VATANDAŞ OLARAK HER AY ELEKTRİĞİMİ DÜZELİ OLARAK ÖDÜYORUM. GİTSİNLER KAÇAK KULLANANLARDAN VE ÖDEMEYENLERDEN ALSINLAR.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu